STROKOVNI CENTER PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

Lutkovno gledališka

Lutkovno gledališka

Lutkovno gledališka

Lutkovno gledališka

Lutkovno gledališka skupina omogoča otrokom in mladostnikom , da se izražajo skozi različne gledališke tehnike ter se preizkusijo na odru. Poleg osebnega seznanjanja z orodji gledališkega izražanja se otroci in mladostniki preizkusijo tudi na odru.  

Gledališko-lutkovne delavnice krepijo izraznost, ustvarjalnost, spodbujajo igro, razvoj govora ter samozaupanja, ki ga potrebujemo za javno nastopanje. Otroci s pomočjo lutk lažje izražajo svoja čustva, prav tako se lažje vživijo v lik, ki ga igrajo. Lutka jim pomaga, da se konstruktivno pogovarjajo, poslušajo, sodelujejo in obdržijo koncentracijo.
V okviru delavnice se veliko igramo in preizkušamo s pomočjo gledaliških vaj ter improvizacij. To nas vodi k temu, da smo ustvarjalni in polni idej. Iščemo zanimive zgodbe, ki jih je mogoče uprizoriti na način, da so zabavne za publiko.
Obenem se učimo delovanja v skupini, izražanja čustev, izgubljamo strah pred izražanjem le teh in strah pred nastopanjem, smo odgovorni, motivirani, sprejemamo sebe in druge, se poslušamo in smo slišani. Veliko eksperimentiramo, preigravamo in se dopolnjujemo, da nato naredimo zgodbo, ki jo potem vadimo za nastop.
Tovrsten način dela in ustvarjanja nas osebnostno krepi, povezuje, razvija našo samozavest in humor, ter nam daje zadovoljstvo in veselje, ko nasmejimo druge.
Na vajah se učimo konstruktivnega reševanja konfliktov, preizkušanju novega, kar nas vodi k nadaljnjem razvoju. Držimo se osnovnega gledališkega pravila: » Manj je več!«
Velik pomen dajemo tudi nastopom, ki zaokrožijo našo pot k normalizaciji in deistitucionalizaciji.
Vključujemo se v prireditve znotraj, kot tudi zunaj zavoda.

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information