VZGOJNI ZAVOD PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

PREDSTAVITEV STROKOVNEGA CENTRA PLANINA

V četrtek 11.1.2018 je v naših novih prostorih potekala predstavitev novih oblik pomoči otrokom/mladostnikom in njihovim družinam ter tiskovna konferenca v okviru Strokovnega Centra Planina.

Ravnateljica dr. Leonida Zalokar je predstavila razvoj VZ Planina od leta 1991 do današnjih trendov, ko je zavod na točki prestrukturiranja v Strokovni center.

V ta namen pilotno razvijamo in izvajamo različne programe (več v zavihku Program zavoda – Strokovni center Planina)

Dr. Mitja Kranjčan je podal refleksijo slovenskih razmer v vzgojnih zavodih, oblikah pomoči in viziji s poudarkom na prenovi in spremembi zakonodaje.

Prof. dr. Friedhelm Peters nam je na Nemškem modelu prikazal proces prestrukturiranja vzgojnih zavodov v diferencirane oblike pomoči.

V okviru konference je bila organizirana tudi delavnica Obstoječe oblike-proces-novi programi pod vodstvom mag. Urške Benčič in dr. Mitja Kranjčan.

Konference so se poleg zaposlenih strokovnih delavcev VZ Planina udeležili tudi številni vabljeni gostje iz različnih institucij – Centri za socialno delo, Zavod RS za šolstvo, Osnovne in srednje šole, Okrožna sodišča s celotnega področja RS, Okrožno državno tožilstvo, Skupnost centrov za socialno delo.

Vzdušje je bilo izjemno ustvarjalno, konstruktivno in sodelovalno, kar vse je recept za kakovostno obravnavo nam zaupanih otrok in mladostnikov.

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information