VZGOJNI ZAVOD PLANINA

Planina 211, 6232 Planina, Slovenija, EU

Vzgojno delo v petih skupinah

 

 Vzgojna skupina je osnovna življenjska in delovna enota, ki ima v zavodu svoje prostore in oskrbo. V njej se odpravljajo neustrezne oblike vedenja ter razvijajo in utrjujejo novi primernejši vzorci socialnega vedenja. Vzgojitelj je nosilec vzgoje in v sodelovanju z otroki in mladostniki načrtuje, izvaja in ocenjuje vzgojno dejavnost. Vzgojitelju so zaupane tudi osnovne funkcije: zaščita in nadzor otrok in mladostnikov, njihova prehrana, higiena in skrb za garderobo.


Izredno odgovorna naloga vzgojitelja je, da otroku in mladostniku pomaga, da bo le-ta zmogel vzpostaviti ustrezne odnose z okoljem, da bo lažje spoznal stvarnost v domačem okolju in da bo našel dovolj moči, da opusti disocialno vedenje. Vsaka vzgojna skupina je sestavljena iz 4 do 8 otrok in mladostnikov, ki živijo v svoji hiši, zanjo skrbijo in jo urejajo. Življenje si organizirajo po svoje, upoštevati pa morajo skupna pravila in dnevni urnik dela in življenja v zavodu.

Free Joomla! template by L.THEME

Piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja naše spletne strani. Če vas zanima več o piškotkih, si preberite več informacij.

Sprejmem piškotke

EU Cookie Directive Module Information